sciparkrivne@gmail.com +38 050-378-86-21

Забезпечення водопостачання м. МиколаЇв (продовження)

14 вересня 2022

Після чергового засідання технічної групи WASH кластеру на якому з-поміж іншого було розглянуто ситуацію, що склалася з водопостачанням у місті Миколаєві, Генеральний директор МКП "Миколаївводоканал" звернувся листом до Директора корпорації East Coast Distribution, Inc. та Голови правіння ГО "Фонд розвитку водоочисних технологій" з якими у НУВГП (засновника наукового парку) укладено Договір про співпрацю з проханням надання науково-технічної допомоги.
У своєму листі пан Дуденко зазначив, що вода Бузького лиману (вода із загальним солевмістом близько 8 г/дм3 та загальною жорсткістю близько 25 ммоль/дм3), яка після обробки хлором та фільтрації через швидкі фільтри, подається за графіком системою трубопроводів питного водопостачання міста Миколаїв є, за визначенням, технічною та спричинює підвищення аварійності водопровідних мереж міста.
 
Борис Леонідович просить в тому числі провести в лабораторних умовах водоканалу добір оптимальної технологічної схеми стабілізації води та захисту трубопроводів від корозії в реальних умовах функціонування водоочисних споруд.